Tuesday, July 09, 2013

PRK Kuala Besut - Jawapan untuk keangkuhan Idris Jusoh.

Assalamualaikum.

Umno: Kami akan menang majoriti 4,000

Ketua Umno Besut Datuk Seri Idris Jusoh meminta agar PAS tidak meletakkan calonnya di pilihan raya kecil DUN Kuala Besut bagi menghormati kemenangan BN dalam pilihan raya umum lalu dan bulan Ramadan.
Ahli Parlimen Besut itu juga berkata, PAS turut tidak mempunyai harapan untuk memenangi pilihan raya kecil itu memandangkan BN mendapat undi majoriti sebanyak 2,434 dalam pilihan raya umum yang lalu.
"Sebenarnya kalau kita lihat, pilihan raya (umum) tak sampai dua bulan. Lebih baik kalau tak payah pilihan raya. Baru-baru ini BN dah menang, berilah pada BN. Tak payah pilihan raya.
"Kita dah menang. Lagi-lagi nak bulan puasa. Hormatilah bulan puasa dan hormati kemenangan BN di tempat itu. Bukan menang sikit. Kalau menang 300 (undi majoriti) tak apa, tapi menang 2,434.
"Kalau PAS tak bertanding lagi elok. Berilah calon BN menang. Biar kita kurangkan berpolitik selepas pilihan raya besar yang lalu," katanya. http://www.malaysiakini.com - 8 Julai 2013.

Yang pertamanya Rasulullah saw menyertai perang Badar pada bulan puasa. Adakah rasulullah tidak hormati bulan Ramadan? Yang keduanya ikut bilangan tentera Islam hanya 313 berbanding 1000 tentera musyrikin. Begitulah juga Parti Islam Se-Malaysia yang baru sahaja kalah dengan majoriti yang besar pada PRU13. Namun kemenangan itu adalah milik Allah, Dia menentukan, Umno tidak perlulah angkuh dengan kemenangan yang baru dicapai. Itu pun dengan penipuan dan ketidakadilan.posted by Lidah Penghunus @ 8:49 AM   2 comments


Free Hit Counter