Friday, August 30, 2013

Merdeka 318 Assalamualaikum.Esok kita akan menyambut ulang tahun kemerdekaan yang ke-56. Jika kita singkap kembali sambutan ulang tahun kemerdekaan tahun lepas, timbul kontroversi apabila kerajaan pusat menggunakan “janji ditepati” sebagai tema dan lambang 1Malaysia sebagai logo untuk sambutan ulang tahun kemerdekaan ke-55. 

Tambahan pula pada masa itu negara menghampiri Pilihanaya Umum ke-13, maka tindakan kerajaan pusat ini dilihat sebagai kempen politik mereka untuk menghadapi PRU13. Ekoran daripada itu Pakatan Rakyat telah mengambil keputusan untuk membuat logo dan tema sendiri iaitu “Sebangsa, senegara, sejiwa.”
Lihat kepada logo merdeka pada tahun ini saya melihat bahawa logo merdeka versi Pakatan Rakyat tahun lepas telah membuka mata pemimpin BN yang selama ini logo-logo merdeka mereka agak statik dari segi bentuk dan tidak kreatif. 

Maka pada tahun ini mereka cuba memperkenalkan pula logo kemerdekaan yang dilihat lebih berseni abstrak daripada yang sebelumnya. Namun apa yang saya nampak logo berkenaan agak bercelaru. Sekali pandang macam siput pun ada. Kartunis Zunar pula dalam karya terbarunya menggambarkan logo merdeka ini macam rambut Rosmah isteri kepada Najib. Menggambarkan bercelarunya pemikiran merdeka mereka hingga ada yang kata negara kita tidak pernah dijajah. Apapun yang penting ianya bukan bertujuan kempen politik mereka dan kita Pakatan Rakyat menerimanya sebagai logo dan tema hari merdeka pada tahun ini.

Sentuh pula tentang isu merdeka yang dikatakan disambut hambar oleh rakyat Malaysia berdasarkan kurangnya kibaran bendera. Saya teringat alasan mereka yang tidak memakai tudung mengatakan yang penting bukan apa yang kita pakai, tetapi hati kita. Barangkali itulah agaknya alasan kebanyakan masyarakat kita pada hari ini mengapa mereka tidak mengibarkan bendera kebangsaan. Yang penting dalam hati mereka tersemat perasaan cintakan negara. Tak guna kenderaan penuh dengan bendera Malaysia tetapi memandu macam mat rempit.

Cumanya di sini saya tidak setuju mengaitkan tindakan menaikkan bendera Malaysia di kediaman sebagai meyokong Umno. Malahan masih ada lagi ahli parti semasa kempen PRU13 yang lalu mengecop mereka penyokong Umno hanya berdasarkan bendera Malaysia di rumah mereka. Sepatutnya mereka daripada Pakatan Rakyat yang berjuang untuk membebaskan Malaysia daripada korupsi inilah yang lebih bersemangat untuk naikkan bendera kebangsaan sebagai tanda semangat patriotik mereka yang sebenar.

Akhir sekali berkenaan persoalan yang timbul setiap kali tibanya sambutan ulang tahun kemerdekaan iaitu adakah negara kita ini benar-benar merdeka. Mari kita ikuti isu semasa yang melanda negara akhir-akhir ini iaitu peningkatan kes jenayah pembunuhan yang melibatkan senjata api yang didakwa berlaku sebaik sahaja kerajaan memansuhkan Ordinan Darurat. Hingga ada yang mencadangkan agar dikembalikan Ordinan Darurat sebagai jalan penyelesaian. 

Merdekakah namanya itu sehingga terpaksa bergantung kembali kepada undang-undang yang dibawa oleh bekas penjajah kerana buntu untuk menangani kes jenayah berat yang semakin menular? Sedangkan kita ada al-Quran dan Sunnah serta alim ulama' sebagai panduan dalam menyelesaikan masalah jenayah. 

Sekian, salam kemerdekaan yang ke-56.

posted by Lidah Penghunus @ 5:25 PM   4 comments

4 Comments:

At 3:15 PM, Anonymous Rumah kpr said...

kita ada al-Quran dan Sunnah serta alim ulama' sebagai panduan dalam menyelesaikan masalah jenayah.

 
At 3:39 AM, Blogger rian beauty said...

ALAT PEMBESAR PENIS
NEO SIZE XL OBAT PEMBESAR PENIS

Obat Pembesar Penis Vimax Herbal Kapsul Canada Terbaik
OBAT PEMBESAR DAN PERPANJANG PENIS VIGRX PLUS

DILDO PRIA & WANITA
ALAT BANTU SEX PRIA | BONEKA FULL BODY
ALAT SEX PRIA | VAGINA SENTER GETAR DAN MANUAL

KONDOM SAMBUNG | MENAMBAH UKURAN PENIS

KOSMETIK HERBAL
OBAT PERAPAT VAGINA HERBAL

OBAT KUAT PRIA IMPOTEN VIAGRA USA 100MG ASLI
OBAT KUAT SONY | BIKIN PRIA KUAT TAHAN LAMA

SEMENAX OBAT PENYUBUR DAN PENGENTAL SPERMA

OBAT PELANGSING BADAN PERMANEN FRUIT PLANT

OBAT PERANGSANG WANITA CAIR | BLUE WIZARD

ALAT ALAT SEX | PENIS GETAR GOYANG MUTIARA
ALAT SEX WANITA | PENIS GETAR GOYANG

OBAT PERANGSANG WANITA
OBAT PEMBESAR PENIS
OBAT PELANGSING BADAN
OBAT KUAT HERBAL
KONDOM ANTIK
ALAT SEX WANITA
ALAT SEX PRIA
ALAT PEMBESAR PENIS

PESAN 0812 6248 7999
BBM 2973AFE5

 
At 3:54 AM, Anonymous obat pembesar penis said...


OBAT PEMBESAR PENIS
VIMAX PILLS ASLI Call/sms; 0856 0795 4414
http://goo.gl/RJZV8o

Vimax Asli
Ramuan herbal alami yang di khususkan untuk kaum pria dewasa, yang berfungsi meningkatkan stamina pria dan memperpanjang alat vital (peny) sesuai BESAR DAN PANJANG yang di dinginkan, secara cepat reaksinya dan hasil permanent.
Vimax pills Asli asli diformulasikan dari beberapa tumbuh-tumbuhan yang sangat herbal berasal dari seluruh dunia yang telah terbukti akan khasiatnya, anda akan yakin bahwa bahwa Vimax Canada akan dapat menambah ukuran panjang dan lebar penis dan kehidupan dalam sex anda.
Pembesar Penis
Vimax asli menggunakan beberapa jenis tumbuhan yang ditemukan dari Polinesia, dimana orang-orang dari suku Mangain berhubungan seksual rata-rata 3 kali setiap malam bahkan lebih, meski ini bukan apa yang anda inginkan, itu bagus untuk mengetahui kemampuan seksual anda yang dapat meningkatkan secara subtansial.

Sex Shop On Line
Call Center Hp : 0821 3495 8895
( SMS ) 24JAM : 0856 0795 4414
Pin BlackBerry: 2AC 44 BCA
Agenobat.69.com/

- OBAT PEMBESAR PENIS
- Lintah Oil
- Alat Pembesar Penis
- Celana Vakoou
Obat Vimax Asli

 
At 2:33 PM, Anonymous Jadwal KRL Agustus 2015 said...

semoga sukses selalu ya dengan blognya

 

Post a Comment

<< Home


Free Hit Counter